Nasii

cine pe cine mai naseste

Posted by nasa On August - 21 - 2010 2 Comments

Mark Boyle a refuzat sa traiasca cu bani

Cu un an in urma, Mark Boyle era un om de afaceri de succes, cu un echilibru bancar sanatos si cu perspective bune din punct de vedere financiar.

Astazi, el traieste intr-un loc plin de noroi şi toaleta lui este o gaură rau-mirositoare în pământ. 

Nu este o victima a crizei. Pur si simplu Mark a ales să renunţe la slujba şi bani şi a hotarat sa traiasca viata unui cerşetor. Deziluzionat de consumismul văzut în jurul lui, de 30 de ani, a hotarat sa verifice daca ii va fi cu putinta să trăiască un an, fără numerar.

Acum, Mark, cel care locuieşte într-o rulotă veche, ruginita, data de pomana,  şi sapă o toaletă de compost la fiecare două săptămâni, insistă asupra faptului că a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodata.

Mai mult decat atat, el a promis să continue viaţa fără bani pentru totdeauna.

El spune: “A fost fantastic. Niciodata nu am stiut cat de mult stres şi cate griji au adus banii in viata mea, până când nu am trait fara bani”.

“Oamenii ma întreabă adesea dacă imi e dor de lumea mea dinainte… stresul, blocajele în trafic, extrasele de cont, facturile… de ce mi-as mai pierde vremea cu asa ceva? Acum am gustat viaţa fără bani si nu vreau să mă întorc la modul în care am trăit înainte. ”

Banii si posesiunile nu au fost singurele lucruri pe care le-a sacrificat . S-a despartit si de prietena lui Clare, studenta de 26 de ani. 

Mark Boyle (Pic: DM)

Mark spune: “M-a sustinut dar nu a vrut sa se sacrifice pentru mine, sa faca ce fac eu, sa traiasca asa ca mine. Asa ca, dupa 6 luni ale anului cu pricina am rupt-o cu ea.”

“A fost o decizie dificila, dar vreau să-mi construiesc viitorul alaturi de cineva care este pregătit să se angajeze în acest stil de viata nu prea confortabil. Ştiu că anunţul meu “Lonely Hearts” ar putea pune pe fuga o mulţime de femei: nici bani, nici masina, nici perspective in carieră, fără apă caldă!  Dar eu sunt barbat bine, am un caracter frumos şi am un corp care emana destula caldura! “

Planul lui Mark a incoltit  când a văzut filmul Gandhi, cel premiat cu Oscar. El spune: “Atunci mi-a trecut prin cap ca viata mea trebuie sa ia o noua directie. M-am gandit sa gestionez o serie de companii cu produse alimentare organice, dar în curând mi-am dat seama ca nici a face afaceri “etice” nu ar fi suficient.”

 ”Am realizat ca singura modalitate cu adevărat durabilă de a ma reconecta cu natura a fost să renunţ la bani şi am dat deoparte toate posesiunile mele materiale”. Ultimele 350 lire le-a cheltuit pe asamblarea unor panouri solare pe rulotă pentru a avea curent electric la laptop, si pe un cuptor cu lemne.

 El explică: “Am oferit cazare trei zile pe săptămână la o fermă ecologică lângă Bristol în schimbul unui loc de parcare pentru rulote mea”.

Mark a luat, de asemenea, un teren de un acru să crească legume şi furaje, ciuperci, nuci şi fructe de padure, dar foloseste si deşeuri alimentare din supermarketuri şi restaurante. Mark spune: “Pentru pasta de dinti folosesc oase de sepie în amestec cu seminţe de fenicul sălbatic. Pentru toaleta folosesc ziare vechi din standurile de ziare.

“Chiar şi cele mai simple sarcini, cum ar fi sa faci un dus, au devenit incredibil de lungi. Spălarea hainelor într-o chiuvetă cu apă rece, folosind substante de spălare facute prin fierberea unor fructe cu coajă lemnoasă pe aragaz, poate dura două ore. Dar niciodată nu m-am plictisit şi m-am simţit foarte rar singur. Merg la plimbare, cu bicicleta, fac un foc.  Am invatat atat de mult despre mancare, despre natura, despre mine. ”

Ultimul Craciun Mark a decis să îşi viziteze părinţii, în Irlanda. S-a inhamat la caravana sa si a pornit. El îşi aminteşte: “Mi-a luat două zile. Am ajuns târziu, in Ajun. Am petrecut aproape tot Crăciunul mergand pe jos, prin întreaga Irlanda! Ar fi putut fi cel mai rau moment al anului dar s-a dovedit cel mai bun.”

El admite: “Mi-e dor de socializarea cu prietenii mei şi cel mai tare mi-e dor sa merg la bar, la halba. Dar, ori de câte ori am nostalgii imi amintesc de ce am decis să fac acest lucru, în primul rând – distrugerea mediului, ateliere, ferme, fabrici, războaie pentru resurse – toate aceste aspecte sunt importante pentru mine.Am o metodă alternativă de a trăi. Fac ceea ce trebuie. ”

Cu toate acestea, o problemă se întrezăreşte la orizont: banii de la cartea pe care a scris-o despre acest an in care a trait fara bani.  “În mod ironic, ei spun că am de gând să scot bani din carte” spune el. “Dar ce am de gând să fac cu ea…!? Ar trebui să o dăruiesc…!?  Să-mi deschid un cont bancar…? Asta chiar ma streseaza…!”

preluat mirror.co.uk

Fac un apel la romancelele nemaritate si deja invatate sa traiasca fara bani in Guvernarea Boc si tara lui Basescu: “Mark Boyle va ofera un acoperis deasupra capului si faima! Ce spuneti?! Va intereseaza sa va maritati in UE?”

2 Responses

 1. South Africa and Mexico tied 1-1 inthe opening World Cup recreation in Johannesburg.

  64 min: Neuville swings a boot at a ball from Frings however doesn’t connect.

  If he did we could have had our first purpose of the game.
  As a protracted suffering colleague of Gary Forshaw, Andy
  Taylor needs me to liven it up a bit “for God’s sake”
  as Gary is wandering around the workplace instead of being glued to his display final FIFA world cup 2010 screen. “It’s even worse now that you’ve got mentioned his identify as he thinks he is as famous as Ronaldo, or perhaps Rivaldo, for the number of instances he is had a point out as we speak.”

 2. Ana says:

  Amuzant articol.Nu iti face probleme mai devreme sau mai traziu va veni si cea care imparte aceleasi convingeri ca si tine. Eu iti urez noroc in cautarile tale.

Leave a Reply

Featured Posts

termografie_bucuresti

Ce este Termografia si cat cos

Ce este Termografia Termografia reprezinta o tehnica medicala noninvaziva de investigatie, care consta in inregistrarea ...

601502_359035267497553_888757607_n

Brindusa Novac primeste binecu

Conform unei traditii vechi de 25 de ani, Suveranul Pontif va participa in urmatoarele ...

IMG_7384

Sportul Romanesc a primit Prem

In aceasta seara, la Ateneul Roman, Asociatia Presei Sportive din Romania a organizat un Spectacol ...

621566_392265697513342_602348883_o

«CE SE –NTÂMPLĂ MEL, LUME

Joi 11 octombrie de la ora 19.00 şi vineri 12 octombrie, de la ora 19.30, ArCuB vă propune să aflaţi răspunsul acestei replici ...

VP-Group__2_0005

ArCuB aduce la Bucureşti feno

VOCA PEOPLE ajung în curând în România; distribuţia show-ului din New York va evolua la ...

Sponsors