Nasii

cine pe cine mai naseste

Posted by nasa On July - 11 - 2010 4 Comments

Cinematograful romanesc nu a facut niciun film despre trasul in teapa

Ce nu prea stie o parte din presa de mare tiraj din Romania este ca Cetatea Poienari, una dintre locatiile alese pentru filmarea lui “Vlad“, filmul care va fi produs de Brad Pitt in Romania, nu a fost construita de Vlad Tepes. Niet! Fortareata pe ruinele careia s-a construit cetatea a fost a lui Negru Voda, zis si Tochomeriu, domnitorul care a intemeiat Tara Romaneasca. Mai multe date despre istoricul locului, pe romanialibera.ro.

Trecand peste aceste amanunte nesemnificative, cum ar fi verificarea unei stiri inainte de publicare, putem presupune ca, in afara de cateva cadre generale luate de la baza Muntelui Poienari, mare lucru nu prea poti filma la Cetatea Poienari, avand in vedere ca este doar o ruina. Adica, de interioara nu poate fi vorba. Chiar si asa, pana la ruinele cetatii trabuie sa te incumeti sa urci cele 1480 de trepte din beton, lucru foarte greu pentru o echipa de filmare, fie ea si americana. Unde si cum este situata Cetatea Poienari vedeti pe romaniaturistica.com. 

Pe facebook gasim: “Charlie Hunnam, protagonistul filmului ”Sons of Anarchy”, a scris scenariul ”Vlad” inspirat din viata lui Vlad Tepes. Filmul va fi produs de Brad Pitt si Plan B and Summit. E timpul ca Hunnam sa preia rolul principal al lui Vlad.”

Ce este, insa, interesant, la Cetatea Poienari, este ecolul legendelor care definesc spiritul locului. Una dintre ele mi-a placut in mod special. Este vorba despre pedepsirea boierilor nesatui, a targovetilor necinstiti si a hotilor din imprejurimi, de catre Vlad Tepes care a organizat in cetate o mare petrecere, intr-o sala cu podea subtire de lemn unde i-a chemat pe toti. In toiul chefului a dat foc podelei punand focul in camera de dedesebt si, astfel, toti bogatanii care “au supt sangele poporului” au ars la propriu. Ar fi interesant sa vedem reconstituita aceasta legenda in scenariul lui Scott Kosar, scenaristul filmului “Vlad” care, cu siguranta, s-a orientat, mai degraba, catre “trasul in teapa, extrem de spectaculos si el.

Trasul in teapa

Inchei cu parerea de rau ca cinematografia romaneasca nu a fost in stare, pana acum, sa faca un film cu dispozitive de tortura romanesti, pe tema pedepselor din perioada lui Vlad Tepes. Poate, daca acest film ar fi fost facut, si noi am fi dus-o mai bine si nu am mai fi avut atati tepari in Romania.

Dar, ne vom alege si cu ceva bun de aici. Se va demitiza aspectul de vampir al lui Vlad Dracul, iar adevarul istoric va invinge. Poate chiar si in ceea ce priveste Castelul Bran care are legatura cu domnitorul Vlad Tepes doar in brosurile turistice.

Leave a Reply

Featured Posts

termografie_bucuresti

Ce este Termografia si cat cos

Ce este Termografia Termografia reprezinta o tehnica medicala noninvaziva de investigatie, care consta in inregistrarea ...

601502_359035267497553_888757607_n

Brindusa Novac primeste binecu

Conform unei traditii vechi de 25 de ani, Suveranul Pontif va participa in urmatoarele ...

IMG_7384

Sportul Romanesc a primit Prem

In aceasta seara, la Ateneul Roman, Asociatia Presei Sportive din Romania a organizat un Spectacol ...

621566_392265697513342_602348883_o

«CE SE –NTÂMPLĂ MEL, LUME

Joi 11 octombrie de la ora 19.00 şi vineri 12 octombrie, de la ora 19.30, ArCuB vă propune să aflaţi răspunsul acestei replici ...

VP-Group__2_0005

ArCuB aduce la Bucureşti feno

VOCA PEOPLE ajung în curând în România; distribuţia show-ului din New York va evolua la ...

Sponsors